Tag på ferie med ro i maven: sådan gør du

Sydlandsk vindue
dd11

Ferietid skal gerne være en god tid, hvor der er plads til afslapning, ro, fordybelse og hygge. Hverdagens stress og jag skal gerne blive derhjemme, og dagligdagens bekymringer skal ikke snige sig med i kufferten. 

Dette kan dog godt være nemmere sagt en gjort, for hvordan kan man tage af sted på ferie med ro i maven? Læs med her, og bliv klogere på emnet.

Feriehjem med pool

Forlad huset i god orden

Første tip til at have ro i maven på ferien er, at forlade sit hjem i god orden. For det første er det ikke sjovt at komme hjem fra ferie til et rodet hus. For det andet er det heller ikke sjovt at have tanken om dette i baghovedet under hele rejsen.

Det er derfor godt betalt at pille et par ekstra timer ud af kalenderen før ferien til at gøre hjemmet pænt, så man forlader det i en ordentlig og god tilstand. Det er i hvert fald med til at bidrage til den gode ferie.

Måske du også før ferien kan finde tid til at bestille vedligehold på dit hus. Der er nemlig mange praktiske ting som kan ordnes mens du er på ferie. Så vil du kunne komme hjem til et endnu pænere hjem end det du forlod. Måske det er tid til at få booket den algerens nu, hvor du alligevel er væk hjemmefra. Det vil helt sikkert pynte på huset når du kommer hjem igen!

Hav tjek på jobbet

Jobsituation er et emne, som mange ikke kan lade være med at tænke på under deres ferie. Selvom man måske godt ved at man burde nyde ferien med familien fuldt ud i stedet for at spekulere på arbejdet derhjemme, er der alligevel mange der tager sig selv i at gøre dette.

Gør derfor dig selv en stor tjeneste, og hav helt styr på din jobsituation før du tager afsted på din ferie. Så vil du nemlig give dig selv de allerbedste betingelser for at få en god og afslappende ferie.

Måske har du muligheden for at udnytte ferien til at ordne nogle af de ting, som du i lang tid har tænkt på at skulle have gjort. Driver du en virksomhed, er det måske nu at du kan få bestilt den SEO-optimering af din virksomheds hjemmeside, som du har overvejet. 

Er den bestilling undervejs mens du er på ferie, vil du kunne komme hjem og fortsætte arbejdet præcis der, hvor du slap. 

Smuk rejsedestination

Husk at pakke det hele

En tredje ting som bekymrer mange på ferie, er tanken om, at man måske har glemt noget vigtigt derhjemme. Kom derfor denne bekymring til livs ved hjemmefra at sørge for at lave en udførlig liste over alt det, du skal have med, for derefter at følge den til punkt og prikke. Gør du det, vil du nemlig kunne undgå at glemme noget vigtigt derhjemme, som du vil bruge ferien på at ærgre dig over.
Så er det bedre at være på forkant, og bruge lidt ekstra tid på at gennemgå pakkelisten en gang mere derhjemme. Jo færre ting du risikerer at glemme, jo mere ro i maven vil du kunne få på din ferie.

Ferietid skal nemlig gerne være afslapnings- og hyggetid, og det kan det blive, hvis du anvender disse gode råd når du skal på ferie næste gang.