Sådan sparer du penge på din hund

dd11

Det er dyrt at være hundeejer, og man kommer ikke udenom at smide mange tusinde af kroner på hundekontoen. Der går penge til legetøj, vacciner, hundemad og ikke mindst dyrelægebesøg. De fleste hundeejere kommer op og betale omkring 100.000 kr. gennem hele hundens liv.

Der er dog måder, hvorpå du kan spare gode penge på dit liv som hundeejer, uden at det skal gå udover hundens livskvalitet. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du sparer penge på din hund.

Vælg den rette hunderacer

Dit valg af hunderace kan være altafgørende for, hvordan regningerne kommer til at se ud i fremtiden. Mange hundeejere vælger race ud fra, hvilken hund de synes der sødest ud. Dog bør du altid vælge hunderace med stor omtanke for behov, livsstil og budget.

Nogle hunderacer kræver meget mere end andre. Nogle hunde har også mange medfødte sundhedsmæssige problemer, som uundgåeligt medfører en stor dyrlægeregning. Du kommer altså ikke udenom at betale penge for din hund, men du kan gøre dit budget en tjeneste ved at vælge en mindre krævende hunderace. En Cocker Spaniel er for eksempel en nem, sund og super god familiehund, som er langt billigere i drift end for eksempel en Husky eller Fransk Bulldog.

Genbrug er guld

Du behøver ikke købe hundeudstyr i dyre domme for at tilfredsstille din firbenede ven. Mange hunde har det sjovere med at tygge i brugte sokker end i hundelegetøj. Der er masser af hundeejere, som giver aflagte sager fra sig. Hundekurv, legetøj og andet udstyr kan sagtens genbruges. Naturligvis skal tingene være i ordentlig stand, men der er rigtig gode penge at spare på brugt hundeudstyr.

Sørg for din hund er sund og rask

Du gør dig selv og din hund en kæmpe tjeneste ved, at tænke på dens sundhed i hverdagen. Jo sundere din hund er, desto færre gange behøver i gå til dyrelægen. Du skal naturligvis sørger for jævnlige sundhedstjek og vacciner hos dyrelægen især i det første år af hundens liv.

For at holde hunden sund og rask skal den have godt med daglig motion, nærende mad og masser af omsorg i hverdagen. Så længe hunden får opfyldt sine basale behov, så slipper du for at betale en masse unødvendige regninger hos dyrelægen.