Sådan klæder du dig ordentligt på til jobsamtalen

interview
dd11

Hvordan gør du et godt indtryk til jobsamtalen? Det er noget som millioner af danskere har spurgt sig selv om gennem tiderne. Så i det mindste ved du, at du ikke er alene om den følelse af usikkerhed, der kan opstå, når du står og skal afsted.

En af de ting der kan hjælpe dig med at gøre et godt indtryk – og mindske nervøsiteten – er at være godt klædt på til samtalen. Derfor giver vi dig her nogle hurtige fif til, hvordan du kan gøre netop det.

 jakkesæt

Hvordan er arbejdspladsen?

Det allerbedste sted at starte, når man gerne vil klæde sig ordentligt på til en jobsamtale, er at overveje grundigt, hvilken slags arbejdsplads det er. Hvor formelle er de for eksempel på denne arbejdsplads?

Hvis jobbet inviterer til masser af arbejde på et kontor og det generelt er en formel påklædning man kræver af sine arbejdere på denne virksomhed, så er det vigtigt at din stil afspejler det. Hele pointen med en jobsamtale er jo netop, at virksomheden skal finde ud af, om du passer godt ind hos dem.

Omvendt skal du ikke dukke op i fuldt jakkesæt, hvis det er en mere afslappet arbejdsplads, hvor man ikke tager påklædning så højtideligt. Det kan endda være, at et meget afslappet look er det helt rette for denne arbejdsplads.

Netop af denne grund er det derfor en god ide at have et bredt udvalg af tøj, som du kan vælge imellem, når du skal afsted til jobsamtale. På den måde kan du altså føle dig klædt helt ordentligt på til miljøet, du træder ind i.

 udvalg

Husk de tekniske ting

I din sædvanlige påklædning til daglig så er der med garanti en bestemt farve eller nogle bestemte former for stof, som du elsker at gå med, fordi det fremhæver dine bedste sider. Disse ting må du meget gerne prøve at huske på, når du står og klæder dig på til en jobsamtale.

Hvis en mørkeblå farve er helt perfekt til dig, fordi de fremhæver dine øjne, så tag endelig en mørkeblå skjorte på til samtalen også. Det skader ikke at fremstå fra sin allerbedste side. 

Faktisk er det jo blevet videnskabeligt bevist at traditionelt set så har “smukkere” mennesker meget nemmere ved at lande et job end andre mennesker med mindre heldig genetik. Så jo pænere og generelt mere attraktiv du kan fremstå jo bedre. Gå dog ikke over gevind! Det er trods alt ikke en date du skal på.