Om online marketing

blok og bærbar computer
dd11

Marketing er essentielt for enhver form for forretning. Hvis ingen ved, at din forretning eksisterer, kan den selvsagt nemlig hverken køre rundt, trives eller udvikle sig.
Siden internettets fremkomst har reglerne for marketing ændret sig markant. I dag er det svært at finde en virksomhed, der ikke har én eller anden form for virtuel tilstedeværelse. 

Marketing vist i cirkelgraf

Hvad er online marketing? 

Marketing dækker over alle de aktiviteter, som relaterer sig til udbredelsen og afsætningen af en vare. Kombinationen af den øgede konkurrence blandt producenter og mediernes dominans i det offentlige rum gør, at forbrugerne i dag hele tiden bombarderes med marketing. Derfor må virksomhederne konstant forbedre deres evne til at arbejde kreativt og målrettet, og online marketing er uundværligt for denne proces. 

Hvorfor er online marketing vigtigt? 

De fleste moderne mennesker bruger uforholdsmæssig meget tid online. Som følge deraf har markedsføring i det fysiske offentlige rum i løbet af de sidste par årtier mistet evnen til for alvor at fange vores opmærksomhed. Vi får vores nyheder, underholdning og reklamer fra tablets, smartphones og computere. Hvis du vil have succes med din virksomhed, er det derfor altafgørende, at du etablerer en solid tilstedeværelse online. 

Du bør være opmærksom på, at dét at drive en forretning og dét at markedsføre samme forretning er to meget forskellige ting. 

farveblyanter

Eksempler på god online marketing 

Objektivt set findes der ikke én rigtig form for marketingstrategi. Strategien vil nemlig altid afhænge af selve forretningen. For at finde ud af, hvordan en given forretning skal markedsføres, vil marketingbureauer altid starte med at danne sig et overblik over forretningens størrelse, branche og målgruppe.

For at en virksomhed kan fremstå troværdig og professionel, skal virksomheden først og fremmest have en god og brugervenlig hjemmeside. Eksempel herpå findes for eksempel online med sider, der specialiserer sig i billige madrasser. Deres hjemmeside er simpel men smuk i designet, og den er dertil nem at navigere. 

Det samme gør sig gældende for denne side, som sælger lækkert og smart hundeudstyr. De milde farver er behagelige for øjnene, hvilket forøger chancen for, at forbrugeren bliver på siden. Dertil er sidens billeder professionelle, hvilket forhøjer sandsynligheden for, at forbrugeren faktisk køber noget på siden.