Et lækkert kontor giver dig bedre forudsætninger for gode resultater på arbejdet

Kvinde på kontor
dd11

Der er mange ting, der kan fremme eller mindske motivationen, når man arbejder. Men en af de vigtigste og mest afgørende faktorer, er omgivelserne. Præcis ligesom rodede, larmende eller uorganiserede omgivelser kan virke distraherende og ikke mindst umotiverende, kan de rette omgivelser virke motiverende og understøtte en god, kreativ og fornøjelig arbejdsproces. Og det hele starter med indretningen. 

Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige indretning til dit kontor – uanset om du er ved at indrette et kontor derhjemme, eller om du skal indrette et kontor på en arbejdsplads. Det kan du se meget mere om lige her!

Skrivebord med computer

Pæne og rydelige omgivelser giver ro i hovedet

Pæne og rydelige omgivelser har flere fordele. Måske kan man være tilbøjelig til at tænke, at orden først og fremmest tjener et æstetisk formål, og de fleste vil da formentlig også ganske rigtig finde et rydeligt og organiseret rum pænere end et rodet og uorganiseret rum.

Men rod kan faktisk også virke distraherende og være til gene for en god og glat arbejdsproces. Derfor er det en god idé at tænke i løsninger, der kan sikre ryddelighed, når du skal indrette dit kontor. Vælg eksempelvis møbler med skuffer eller andre opbevaringsmuligheder, som giver dig mulighed for at pakke redskaber, papirer og lignende væk, når du ikke bruger dem. Det kan eksempelvis være skuffedarier fra Creativ. Her er der tale om små og kompakte møbler, som du kan finde plads til selv i små rum, men som samtidig udgør en genial opbevaringsløsning til kontoret.

Skrivebord med opbevaring

Sørg for, at du har alt, hvad du skal bruge lige ved hånden

Organisering er et nøgleord, når det kommer til at indrette et kontor. Uanset hvordan du arbejder, og hvad dit arbejde nærmere bestemt går ud på, er det nemlig vigtigt altid at have alt, hvad du har brug for i dit arbejde lige ved hånden.

På den måde undgår du at blive sænket eller distraheret af først at skulle lede efter det rigtige tilbehør eller redskab midt i en ellers glat arbejdsproces. Sørg derfor for, at du har alt, hvad du har brug for, og at du indretter dig på en måde, hvor du altid kan nå det, når du skal bruge det. Vælger du et skuffedarium som nævnt ovenfor, kan du eksempelvis altid gribe ud efter en skuffe og tage det redskab, du skal bruge – om det er en oplader eller et andet kabel, tegne- eller skriveredskaber, forskellige dokumenter eller noget helt andet.