Sådan balancerer du din karriere og familielivet

to hænder
dd11

Det er efterhånden de færreste kvinder, der vælger at være husmor, fordi mange kvinder har drømme og ambitioner om at nå langt i deres karriere. Dog er der alligevel mange, der stadig ønsker at få børn og skabe sin egen familie. Dette kan dog godt være kompliceret, da det er to ting, der ikke nødvendigvis er nemme at balancere, så begge dele får lige meget opmærksomhed.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du balancerer din karriere med dit familieliv, så kan du læse mere her, hvor du kan få nogle få tips og tricks, som du kan bruge.

karriere kvinde

Skab stabilitet

Hvis du ønsker at balancere flere ting på en gang, så er det klart nemmest at finde stabilitet i enten begge aspekter af dit liv eller blot det ene.

Hvis du både forsøger at klatre op ad karrierestigen samt skabe din familie, så har du to områder, der kræver en hel del opmærksomhed på samme tid. Dette kan gøre det uoverskueligt, hvilket kan virke overvældende og få dig til at miste modet.

Hvis du derimod har stabilitet i det ene aspekt af dit liv, så kan det gøre en stor forskel. 

At skabe stabilitet i arbejdslivet kan for eksempel være at blive i den samme stilling i en periode fremfor aktivt at søge en forfremmelse, men på den måde sætter du også din karriere en smule på pause.

En måde, hvorpå du kan skabe stabilitet i familielivet, er dog ved at sætte tingene lidt i system. Hvis dig og din partner for eksempel forsøger at få et barn, kan I være mere opmærksomme på din cyklus, så I har et klart billede af, hvornår du har ægløsning. Dette giver dig tid til at have ro i maven, og dermed en form for stabilitet. 

stop aldrig med at lære

Få styr på dine prioriteter

Der er mange, der tror, at når først du er mor, så er familien altid den vigtigste prioritet, men sådan er det ikke nødvendigvis altid. 

Du kender garanteret udtrykket med at have flere bolde i luften. Når du balancerer dit familieliv og din karriere, så er det endnu mere vigtigt at have dette i mente, fordi boldene ikke bare hopper videre; i stedet skal du betragte dem som glasbolde. 

Disse bolde symboliserer situationer, som du vil møde som mor og karrierekvinde, og det er vigtigt, at du ved, hvilke bolde du kan tabe, og hvilke du ikke kan. 

Nogle gange bliver du nemlig nødt til at tabe en karrierebold for at holde en familiebold i luften, mens andre gange, så er det en familiebold, som du må tabe, mens karrierebolden fortsat kører rundt.

Forhåbentligt har du en partner, der kan hjælpe dig med at holde familieboldene i luften, hvilket selvfølgelig gør en stor forskel, da det lader dig gribe nogle flere karrierebolde. Hvis ikke så handler det blot i endnu højere grad om at prioritere. Med lidt træning kommer du langt med denne filosofi.