Stimulerende aktivitetslegetøj til din baby

Legetoej med lyd
dd11

Som forældre er det bedste kun godt nok, når det kommer til vores børn. Derfor er det heller ikke helt ligegyldigt, hvilket legetøj vi vælger at købe til de små poder. 

Når et lille barn kommer til verdenen, så vil det hele være utrolig omvæltende og en smule kaotisk. Derfor er det vigtigt, at barnet har noget spændende, giftfrit og stimulerende aktivitetslegetøj, som kan hjælpe barnet godt på vej med at udforske og stimulere sine sanser. 

Glad barn

Legetøj af træ

Hvis man ønsker aktivitetslegetøj, som også er holdbart og slidstærkt, så bør man gå efter legetøj af træ. Legetøj af træ bliver ofte anbefalet, da det for det meste er fremstillet af rene og naturlige materialer og samtidig også er utrolig slidestærkt. Dette betyder, at legetøjet kan holde i flere år og kan genbruges, hvis der skulle ske en yderligere familieforøgelse. Hvilket de fleste familier vil komme til at værdsætte og synes er en smule hyggeligt. 

Det er desuden muligt at få stort set alt slags legetøj i træ i dag, hvad enten du er på udkig efter dukkehuse, byggeklodser eller puslespil. Der er altså rigeligt at vælge i mellem, og det er med garanti også muligt at finde legetøj af træ i din egen lokale legetøjsbutik

Legetøj med lyd

Noget andet legetøj som i høj grad anbefales, det er legetøj med lyd. Legetøj skal være med til at stimulere det lille barns nysgerrighed, hvorved legetøj med lyd i den grad vil fange barnets opmærksomhed og ikke blot stimulere barnets nysgerrighed – men du vil helt sikkert også opleve, at dit barn vil få lyst til både at smage, røre og ikke mindst kigge en masse på legetøjet, hvilket også vil stimulere både barnets høre-, smage- og synssans.

 Leg

Legetøj der udfordrer dit barns motorik

Udover at det er vigtigt med legetøj, som kan stimulere dit barns sanser, så er det også vigtigt med legetøj, som kan udfordre dit barns motorik. Undersøgelser viser, at de børn som har haft dårlig motorik som helt små og ikke har fået trænet det nok, de også vil have dårlig motorik, når de bliver ældre. 

Derfor er det altså supervigtigt at få trænet sit barns motorik allerede i en tidlig alder, og sørge for, at det både føles sjovt og spændende for barnet at bevæge sig. Dette kan nemt trænes med sjovt legetøj såsom et balancebræt, aktivitetsringe eller en motorikbold, som alt sammen kræver, at dit barn bevæger sig og udfordrer sin motorik.

Det er altså i den grad ikke helt ligegyldigt hvilket legetøj, som du vælger at købe til dit barn. Det er vigtigt, at du udvælger noget, som ikke blot er i et godt og naturligt materiale, men som også passer til dit barns alder og udvikling og kan være med til at udfordre og hjælpe barnet godt på vej til en god start på livet. 

Du kan finde massevis af lærerigt aktivitetslegetøj online eller i de fysiske legetøjsbutikker.