Er du sikker på, at din hjemmeside er sikret?

sikkerhed
dd11

Hvis du er ubetinget overbevist om, at din hjemmeside er sikret mod hackere, så kan du med fordel springe denne artikel over. Men du kan jo også lige læse den, når du alligevel er her. Det kan jo være, at din overbevisning ikke er helt berettiget? Men du er selvfølgelig altid velkommen til at tage chancen og scrolle videre på din Facebook.

Hvis du ikke har sikret din hjemmeside mod hackere, malware og spamangreb, eller hvis du slet ikke genkender ordene, så vil jeg dog råde dig kraftigt til at blive hængende lidt endnu! Jeg vil faktisk mene, at du også godt kan blive her alligevel.

Fire små tips du skal kende!

Fuldkommen sikkerhed er ikke simpel, men her er fire tommelfingerregler, som er nødvendige betingelser for en god sikkerhed. De er dog ikke tilstrækkelige til at sikre din hjemmeside, men vi kan jo bare lige starte her, ikke?

Nøjes aldrig med en standard URL

Noget hackere leder efter, når de planlægger et angreb, er en standard URL-kodning, som genkendes ved koden “/wp-admin login.” på hackersprog. Det er derfor essentielt for din hjemmesides sikkerhed, at du har en unik URL. Generelt er krypteret kodning altid en fordel – jo mere krypteret – jo sværere gør du hackernes “arbejde”.

“123456”-koden

Er du en af de mange, der har den samme kode til alting, fordi det er for svært at huske mange forskellige? Ved at gøre det lettere for dig selv med ens, statiske adgangskoder, gør du desværre også hackernes arbejde nemmere. Du må derfor udfordre din hukommelse og springe ud i udfordringen om mere komplekse adgangskoder – som du forresten også skal skifte jævnligt!

HTTPSIKKERHED

Hvordan ser din HTTP(S) ud i din URL? S’et i HTTP’en er nemlig ikke bare et bogstav til forskel – men bogstavet, der garanterer en større sikkerhed. S’et står nemlig for “secure” som er tilføjelsen til “Hypertext Transfer Protocol”, som HTTP er forkortelsen for. HTTPS er derfor en krypteret kodning af den usikre HTTP-kode.

Antivirus

Sidst, men af lige stor vigtighed, bliver du selvfølgelig nødt til at have installeret en antivirus, som blokerer de angreb din hjemmeside er i risiko for. Men hvis du ikke er kendt indenfor antivirus, så vær varsom. Der vil nemlig altid være virusser forklædt som anti-virus på nettet, som forsøger at narre dig.

Jeg håber, at du har nikket med, mens du har læst, hvis du er hjemmesideejer. Ellers må du hellere opgradere din WordPress sikkerhed … Lige nu! Men disse er blot små, forsimplede tips til at forbedre din sikkerhed. Hvis du vil føle dig sikker på et godt sikkerhedssystem, skal du enten selv have sat dig godt ind i tingene – eller søge hjælp fra nogle, der har erfaring inde for området.