Fra begynderguitarist til koncert: Sådan gør du

frivillige
dd11

Har du nogensinde drømt om at stå på en scene med din guitar og sole dig i dit publikums beundring? Eller blot spille guitar på højere lydniveau, end du kan tillade dig i din lejlighed? Så er denne guide noget for dig. Vi vil her tage dig på en spændende rejse fra begyndelsen på din guitarkarriere til din første koncert.

Er guitar virkelig noget for dig?

Før du gør nogen andre handlinger, er det vigtigt at få slået fast, om du virkelig ønsker at spille guitar, for hvor der ikke er en vilje, er vejen svær at finde. Hvad enten du gør det for at udfordre sig selv, lære noget nyt eller høste beundrende blikke, vær klar til at begyndelsen er meget vanskelig, da man skal lære en ny måde at bevæge sine hænder på. Kommer du igennem det, vil du opleve, at en ny verden åbner sig for dig.

Sådan finder du den rette guitar

Det næste trin er naturligvis at få valgt sig den rette guitar, hvilket er sværere end det muligvis lyder. For visse guitarister stopper søgen aldrig. Der er forskelle i lyd, størrelse, føling og så videre, hvorved adskillige guitarister blot vælger at have mange forskellige. Til at begynde med er det sikrest at vælge en fleksibel guitar, der kan spille mange forskellige genrer af musik. Selv hvis du har en yndlingsgenre er det bedst at begynde med en mere fleksibel guitar, da man ikke altid synes, at ens foretrukne musik at høre på, er den sjoveste at spille. Størrelsen på guitaren er også vigtig at få på plads. En simpel test for en voksenguitar er, at man skulle kunne få sin tommel- og pegefinger til at røre hinanden, når man holder om sin guitars hals. Desuden at øverste streng skal kunne holdes nede af pegefingeren uden at røre andre strenge.

guitar

Endelig god nok til at kunne arrangere din egen koncert?

Efter at have øvet dig igennem længere tid kan det krible i fingrene om at demonstrere dine evner på en koncert. Her er noget af det, du skal have styr på. Beslut dig for en tid og sted og hav udstyret i orden. Dernæst handler det om at markedsføre din koncert, sådan at folk ved, at den eksisterer. Dette kan gøres via plakater, sociale medier og et godt ord blandt dit netværk.

Oprydningsarbejdet efter koncerten

Så din første koncert forløb strålende, men efter at folk er gået, ser du bjerge af affald. Hvad gør du? Mens det ikke er den mest spændende opgave, er det vigtigt at sortere affaldet korrekt, og hvis intet andet, vil det forbedre dit omdømme, da det at være miljørigtig er inde for tiden. Sørg derfor for at smide øl- og sodavandsdåser til metal og hvis du ser glasflasker, smid det til glas. Mens man kunne blive ledt til at tro, at pizzabakker bør smides til pap, betyder deres kontakt med mad, at de skal smides til dagrenovation.

Med denne korte guide vil du være godt på vej til din guitarkarriere.

sortere affald