Hvad vil du gerne være, når du bliver stor? Har du planer efter gymnasiet? Hvad kan du blive, nu hvor du har studeret det ene eller andet på universitetet? Spørgsmålet om fremtiden og hvilken karrierer vi ønsker, følger os, fra vi er helt små, til vi er voksen – især hvis ikke vejen dertil er direkte. Og for nogen kan det måske være demotiverende, hvis ikke ligefremt pinligt, hvis de ikke kender svaret eller allerede er der, hvor de ønsker at være. Men sådan behøver det ikke være længere. Her kommer nogle tips, som du kan følge for at nå drømmejobbet hurtigere.
Hvilket job er drømmejobbet for dig?
Før du kan kæmpe for at anskaffe dig selv dit drømmejob, skal du vide hvilket job, der egentligt er drømmejobbet for dig.
Dette kan du finde ud af på forskellige måder.
Hvis du går på gymnasiet, vil det være oplagt at undersøge, hvilke muligheder du har i forbindelse med din aktuelle studieretning. Studieretningen, som du går på, er højest sandsynligt en afspejling af dine interesser, og det vil derfor give mening, hvis den åbner op til de jobmuligheder, som kunne interessere dig.
Er du allerede gået ud af gymnasiet, er din studieretning stadig relevant, men mange ting kan også have ændret sig for dig. Her handler det om at gå ud fra dine nuværende interesser og undersøge, hvad du kan arbejde indenfor, som indebærer disse. Elsker du for eksempel at læse, kan det være, du skal vælge noget indenfor publicering. Vil du derimod gerne hjælpe andre, er det måske sygeplejerske, du skal undersøge.
Læs og lær om arbejdsmarkedet
For at nå dine drømme er det vigtigt du kender til arbejdsmarkedet, og kan gennemskue, hvordan det fungerer. Der findes forskellige ting, som du med fordel kan kende mere til; heriblandt gælder selvfølgelig arbejdet, hvilken uddannelse du skal bruge, forskellige opkvalificeringer, hvordan du skal opstille dit CV, og sidst, hvordan du bedst søger job.
Læs mere her, hvis du ønsker yderligere information om hvordan arbejdsmarkedet fungerer, og hvordan du kan opnå dine karrieredrømme.
Kast dig ud i det
Når du først er kommet dertil, hvor du er klar til at søge arbejde, handler det blot om, at du kaster dig ud i det. Hvis ikke du søger jobbet til at starte med, så får du det under alle omstændigheder ikke.
Tit går vi og venter på, at mulighederne udfolder sig foran os, men i virkeligheden handler det om selv at tage affære. Ofte vil du nemlig ikke blive tilbudt en masse arbejde, uden selv at søge det. Og måske virker det lidt uhyggeligt at skulle gøre dig selv åben for afslag, men i det tilfælde handler det blot om at se på årsagen, og tage det som konstruktiv kritik – så kan du altid arbejde på det derfra.