Vidste du, at gode venner er lig med et godt helbred

Sundhed og helbred
dd11

Derfor er dine venner vigtige for din sundhed

Venskaber er noget af det mest dyrebare vi som mennesker har. Faktisk er det næsten umuligt at forestille sig et godt liv uden vennerne, og det begynder faktisk allerede de allerførste år af vores liv. Venner er nemlig dem, der forstår os bedst (udover familien selvfølgelig), og er dem, som vi uden frygt kan blotte vores inderste følelser for – og dette er uvurderligt. På trods af dette, så er der desværre en stigende tendens i dag til, at flere og flere føler sig ensomme. Dette skyldes utvivlsomt fremkomsten af de mange skærme, der siden årtusindeskiftet nærmest kan sammenlignes med et af vores lemmer, hvilket har lavet en afstand i vores sociale relationer. Dette er virkelig en katastrofe, for dine venner har faktisk en rigtig positiv effekt på vores generelle helbred, og i det følgende kan du læse hvad disse er. 

Socialt og Velvære

Hvorfor er venner så vigtige for helbredet?

Det lyder måske lidt mærkeligt, men dine venner påvirker faktisk dit liv på andre måder, end blot godt tidsfordriv.

  • Du lever simpelthen længere med venner:  visse undersøgelser viser at mennesker med gode venner lever betydeligt længere end ensomme mennesker. Faktisk er venskaber endnu vigtigere en motion, når det kommer til at forlænge livet.
  • Venskaber kan forhindre demens: hvis du har nogle gode venner, så har du automatisk også et tilhørsforhold i livet, hvilket er med til at holde dit sind i tiptop form.
  • Vores venner påvirker vores vægt: dette lyder nok lidt spøjst, men undersøgelser peger faktisk på, at hvis man har venner i god form, så har man også en tendens til selv at være i form. 
  • Dine venner kan hjælpe dig med at bekæmpe kræft: ved at have en skulder at græde på, føler man sig ikke nær så alene, hvilket har en positiv virkning på ens livskvalitet – hvilket igen styrker immunforsvaret, hvilket hjælper i ens kamp mod kræft.
  • Venner hjælper børn og unge med at håndtere mobning og afvisninger: gode venner kan virkelig hjælpe med en yngre person med at håndtere lammende social angst og stress.
  • Venskaber er ofte noget der varer livet ud: sidst men ikke mindst, så kan et livslangt venskab være alfa omega, når det kommer til at holde humøret oppe og give dig følelsen af sammenhold, hvilket din krop i sidste ende vil takke dig for. 

Ensomhed og psyke

Er venskaber vanskeligere nu om dage 

Vi lever i en tid, der er under stor forandring rent socialt. For det første er lokalitet ikke nær så vigtigt i dag, hvor vi ofte flytter fra den ene ende af landet til den anden på grund af karrieren – og i stigende grad også til udlandet. Denne moderne sociale mobilitet kan gøre det en kende problematisk, at vedligeholde vores venskaber. Der findes selvfølgelig de sociale medier, hvor man stadig kan holde kontakten til ens venner; men når dette så er sagt, så er dette jo på ingen måde tilstrækkeligt for at nyde de fordele som venskaber åbenlyst har. Så sørg for at tage tid ud af din kalender til jævnligt at se dine venner – selv hvis dette betyder, at du skal rejse for at gøre dette.