Find tid til din familie ved siden af din virksomhed

Forretningsmøde
dd11

Hvis du driver en virksomhed, så kender du sikkert godt til, at det kan være svært at finde den helt rigtige balance mellem familie- og arbejdsliv. Ofte ender man med at bruge mere tid i virksomheden, end man egentlig havde planlagt. Måske var der lige en opgave, som ikke kunne vente, eller en af dine medarbejdere krævede hjælp til noget, som kun du kunne gøre. 

På denne måde kan man nemt komme til slet ikke at have tid til at være sammen med sin familie, selvom man havde troet, man ville få det. Dette kan hurtigt gøre både dig og din familie kede af det. Nogle gange kan det måske også skabe splid. Læs med her og få et par råd til, hvordan du kan finde tid til din familie ved siden af et tidskrævende job.

Familie går en tur

Vær 100% afklaret om dine prioriteter

En af de første ting, som du må gøre, hvis du gerne på den ene eller anden måde vil opnå at have mere tid til din familie, så må sørge for at være afklaret omkring dine prioriteter. Dette er ekstremt vigtigt. Hvis du endnu ikke har taget en direkte beslutning om, hvor meget tid du vil lægge i de forskellige ting, kan det nemlig være enormt svært at navigere i i hverdagen. 

Derfor anbefaler vi, at du sætter dig ned og tænker grundigt over, hvad det er, du gerne vil prioritere. Du må tænke over dette på en fuldstændig praktisk og tidsorienteret måde. Dette kan måske virke underligt, men det er nødvendigt i forhold til at få tingene til at fungere i hverdagen. 

Når du er afklaret om dine prioriteter, er dette en form for milepæl, som du kan navigere ud fra. 

Tal om det med din partner

Et andet vigtigt tip er, at du får talt om de dilemmaer, som du kunne have med din partner, hvis du har en sådan. Det er vigtigt, at det ikke bliver et problem mellem jer, at det svært for dig at balancere dit arbejds- og privatliv. I skal kunne tale om de problemer, som I møder i jeres liv, også selvom det kan være svært. 

En fordel ved, at du fra start af taler om dette med din partner, er, at I er i problemet sammen. Du kommer ikke til at stå alene med et dilemma, som i virkeligheden vedrører jer begge. Denne gennemsigtighed er sundt i et forhold. Måske det også gør det nemmere, at I er to om at løse problemet i stedet for bare én?

Børn leger på trampolin

Vær nærværende

Til slut er et vigtigt råd, at du sørger for at være nærværende der, hvor du er. Det bliver først rigtig et problem, hvis du aldrig kan være helt til stede, når du er sammen med din familie, fordi dit arbejde lurer i dine tanker. 

Hvis du har børn, så sørg for at bruge tid på at lave noget sammen med dem. Du kan fx lege med dem på en trampolin, hvis I har en sådan. Ellers kan I med fordel købe en berg trampolin