Markedsfør dit produkt online

dollar-kurs

I vores nutidige mere digitale verden, er det blevet meget almindeligt at markedsføre på internettet. Men hvis man ikke er den største IT ekspert, kan det være en kende problematisk at vide, hvor man skal starte. Internettet er et stort sted, hvordan gør man?

Find dit publikum

Når man skal markedsføre på internettet, skal man gøre det via reklamer, som dukker op på diverse hjemmesider, som dine mulige kunder besøger. Så hvordan skal man finde frem til hvilke hjemmesider, man skal markedsføre på? Til at svare det, skal man kigge på sit produkt og finde frem til hvem, man tror kunne interesseret i et sådant produkt.

internethandel

Når man så ved præcis hvem ens kunder kunne være, skal man finde ud af hvilke hjemmesider disse mulige kunder besøger. Den mest sikre, ville være Facebook, da størstedelen af verdensbefolkningen har en Facebook profil, men reklamer på Facebook er lidt mere kompliceret end som så. Facebook giver nemlig hvert enkelte individ med en profil unikke reklamer, som kunne være interessante for dem og er baseret på deres tidligere interesser på Facebooks egen hjemmeside og andre hjemmesider. Så man kan risikere at der ikke er mange, som ser ens reklame. Det samme kan gælde for andre store hjemmesider med mange forskellige publikummer, så som YouTube.

Nøglen her er at finde populære hjemmesider, med specifikke og faste publikummer og så finde den hjemmeside med mest mulige kunder. Et eksempel ville være, hvis éts produkt var et videospil, så ville det oplagte sted være en af de store spil blogge. Man er garanteret at dem, som besøger hjemmesiden kunne have interesse for produktet og det er det andet vigtigste ved marketing: at få éts produkt derud, så folk ved, at det eksisterer!

e-handel

Skildr dig ud fra mængden

Alt findes derude allerede! Der er en god chance for, at hvad end din ide er, så er der allerede andre, som allerede sælger den. Vi mennesker tænker ens på mange punkter, så det er ikke svært at forstå, hvordan vi så får de samme ideer. Men hvordan kan nogle så begynde at tjene mange penge på deres nyes produkt? Det hele handler om at lave et navn for sig selv. Som sagt, kan folk købe andre versioner af det, du sælger, så for dig handler det om at bevise folk om, hvorfor de skal købe dit produkt frem for de andres? Hvad gør dit bedre? Når en person står og kigger på to identiske shampooer, hvor den eneste forskel er firmaet som har lavet det, hvad får denne person til at vælge din shampoo fremfor den anden? Studier viser, at det for det meste er at de genkender navnet! Så sørg for at få dit navn så meget ud på internettet som du kan. Det betaler sig!

Til dig med virksomhed

markedsføring

Når du har en virksomhed, hvor du sælger et produkt, er det vigtigt at du markedsfører dit produkt. Det er næsten lige meget hvad du sælger, du skal stadig tænke på marketing. Du kan jo gå rundt med verdens bedste hårbørste, men uden nogle købere, fordi folk simpelthen ikke aner at den findes. Nogle vælgere at stå for markedsføringen selv, mens andre hyre et marketingsbureau ind til opgaven.

Hvad er marketing?

Marketing, også kaldet markedsføring er fuldstændig uundgåeligt hvis du har et produkt eller en ydelse du gerne vil sælge. Begrebet marketing eller markedsføring, betyder egentlig bare at føre et produkt eller en vare ind på markedet- markeds – føring. Der er generelt øget konkurrence på mange markeder, så derfor skal virksomheder hele tiden være klar med god og innovativ markedsføring hvis de vil følge med.

Det er vigtigt at virksomheden tænker både kreativt, men ikke mindst målrettet når de skal markedsføre deres produkt. Hvis de sælger computere til gamere, er det en helt anden målgruppe end hvis de sælger makeupbørster og makeup.

Derfor skal de tænke på den persongruppe der er potentielle købere til produktet, når de lægger en marketings strategi. Dette gælder på alle vinkler af markedsføringen. Hvor og hvordan markedsfører de sig, hvor er der størst mulighed for at fange kundens opmærksomhed, hvilke farver, stemmer, personer skal vi bruge osv.

Markedsføringens historie

Der har egentlig været markedsføring, ligeså længe der har været produkter at sælge. Der er dog helt tydelige beviser på konkret markedsføring helt tilbage fra 1447, hvor også kunsten at trykke blev mulig. I byen Pompeji, som mange ved blev ødelagt at et voldsomt vulkanudbrud, har man fundet det første rigtige tegn på markedsføring. Her fandt man i ruinerne et skilt der lavede reklame for et bordel.

Første kendte markedsføringsbureau finder vi tilbage i 1631 i Frankrig. Théophraste Renaudot åbnede en virksomhed der formidlede andres budskaber og varer, han skabte blandt andet Frankrigs første avis til at reklamere for sine kunders produkter. Avisen hed La Gazette.

online markedsføring

Marketingsnyheder

En nyere marketingsstrategi som vi ser mere og mere til er, markedsføring over de sociale medier. Instagram, twitter og især Facebook, er efterhånden blevet en afgørende markedsførings platform for rigtig mange firmaer. Hvis du selv er aktiv på en af de overstående sociale medier, vil du vide det. Der er reklamer hele tiden, lagt naturligt ind imellem opslagene fra elle dine venner.

Det smarte ved at reklamere via eksempelvis Facebook, er at her kan virksomheden virkelig målrette deres markedsføring. De kan vælge aldersgrupper, geografiske placering, interesser, uddannelser osv. Du har helt sikkert selv lagt mærke til at alle de reklamer der popper op på din Facebook side, sjovt nok passer utrolig godt til dine interesser.

En anden meget populær og nyere markedsførings platform er YouTube. Når du ser en video på YouTube vil der ofte være en lille ”forfilm” inden den video du har valgt går i gang. Nogle YouTube reklamer er korte, og her skal du se hele filmen før du kan se din valgte video. Andre er lidt længere og har en knap der tæller ned til hvornår du kan klikke dig videre til videoen. Virksomheden vil altså prøve at fange din interesse, sådan at du lige vælger at se deres video færdig, selvom du godt kan klikke dig videre.

Gå ikke glip af de nyeste trends inden for marketing

markedsføring

Der er mange ting, som du skal holde styr på, når du skal styre marketing i et firma. Der er mange nye trends, som hele tiden skifter, og det er vigtigt at følge med i alt det nye. Der er derfor vigtigt at følge med i alle de nye marketingsnyheder, som kommer frem. De firmaer der klarer sig bedst, er også de firmaer med den største markedsekspertise. Så følg alle de nye trends, og få dit firma til at være det bedst kendte på markedet.

marketing

Vi lever i en tid, hvor teknologi udvikler sig eksponentielt, og det er derfor vigtigt at følge rytmen i den teknologiske verden, når du skal have styr på din marketing. Der kommer hele tiden nye teknologier, muligheder og platforme frem, som man skal tage stilling til som et firma. Den eneste måde du kan vokse på, er ved at udvikle dig i forhold til samfundet.

Sociale medier er en af de helt store faktorer i moderne marketing, og det er derfor vigtigt at have et kendskab til dem alle. Marketing handler meget om det produkt du sælger, men det handler også om hvordan du sælger det, og hvilket budskab det viser. Så følg med i de nyeste marketingsnyheder og få udviklet dit budskab og image, for at få den største og bedste kundedemografik.

Hvad kan du gøre for at forbedre dit firmas marketingstrategi?

Der er selvfølgelig mange ting, som du kan gøre for at forbedre strategien i dit firmas marketing. Men ting at huske på er altid kundesegmenter, og fremførelse af budskab. Disse to ting er nøglen til en god forretning, og vil forbedre din marketing, så du vil stå forrest på markedet.

sociale medier

At kende sin egne kundesegmenter, er noget af det første, som du skal finde ud af. Med dette vil du kunne specificere dit budskab til den rette slags kunde, og du vil kunne forbedre dit produkt i forhold til deres behov. En god måde at finde kundesegmenter på er gennem sociale medier, det handler også meget om at finde de rette kundekanaler, og de forskellige sociale medier tilbyder forskellige kundedemografer. Så find det rette sociale medie til at fremføre dit budskab.

En anden ny marketingsnyhed er evnen til at stå øverst, når du søger om keywords på en søgemaskine. Dette gør at hvis folk søger på relevante ord på internettet, så vil din hjemmeside komme højere op på listen, hvis der er brugt Search Engine Optimization, også kaldet SEO. Dette hjælper med at få firmaets hjemmeside vist frem, og jeres produkt og budskab bliver vist til flere. Der er derfor det er vigtigt at holde sig opdateret på de nyeste marketingsnyheder.

Derfor skal du have fokus på online marketing

markedsføring

Det er ikke nogen hemmelighed, at næsten alt i dag foregår online. Her er det muligt at bestille alle de måltider, man skal nyde i løbet af en uge, man kan finde den rejse, man tager på til sommer, man kan gamble, man kan læse nyheder, man kan bestille tøj, og man kan sågar finde den person, som man ender at dele resten af sit liv med via online dating. Det at være online er således i dag essentielt, og derfor er det også vigtigt, at man som forretning skaber sig en online identitet. Og det gør man blandt andet via online marketing.

webdesign

Der er især nogle få discipliner, du skal have styr på

Men online marketing er et meget bredt begreb. Der er nemlig mange ting, man skal have styr på, når der tales om online marketing, og derfor skal man have en viden om alt fra SEO og content til Ads og sociale medier. Det er de færreste der har en bred viden herom, og derfor kan det være en fordel at søge professionel hjælp, når man skal i gang med sin online marketing.

Kom godt fra start med SEO og Ads

Først og fremmest skal man sørge for at komme godt fra start med SEO. SEO er den disciplin, der sørger for, at du dukker op i folks søgninger, når de leder efter din vare eller din ydelse, det handler således om at bruge de rette ord, de rette vendinger og de rette udtryk. Og for at komme frem til sådanne skal man gennemføre et større analysearbejde. Herefter kan man fortsætte med Ads, så man vises yderligere frem på Google.

SoMe

Men glem ikke værdiskabende content og et fokus på sociale medier

Dernæst kan man begynde at lave mere værdiskabende indhold. Det er nemlig ikke kun reklamer, der i dag virker, det samme gør storytelling i form af gennemarbejdet content. Og det er desuden noget, som søgemaskinerne belønner. Sidst men ikke mindst skal man have et stort fokus på de sociale medier, idet det er her folk opholder sig og bruger en masse af deres fritid.